Viptela SD-WAN vEdges not starting

Moderator: mike

Post Reply
napsterpepper
Posts: 1
Joined: Sun Apr 05, 2020 7:57 pm

Viptela SD-WAN vEdges not starting

Post by napsterpepper » Sun Apr 05, 2020 11:01 pm

Hello,

I uploaded the viptela 19.2.2 image on eve-ng and when I start the node, it stop right away. I don't know what to do to fix this. My other nodes are working, I have a cisco router and an Ubuntu machine running in my lab which are working fine.
Any ideas?

Thanks

Uldis (UD)
Posts: 3645
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Viptela SD-WAN vEdges not starting

Post by Uldis (UD) » Mon Apr 06, 2020 1:07 am

I guess you visited our live chat and issue was image and wrongly installed Google eve

pablovm
Posts: 3
Joined: Thu Apr 16, 2020 11:29 pm

Re: Viptela SD-WAN vEdges not starting

Post by pablovm » Fri Apr 17, 2020 12:21 am

hello,

i am working with image 18.4.4 and I am not able to start the node either, these are my configuration files:

config.php file:

<? php
/ * TEMPLATE MODE .missing or .hided
*
* .hided: will hide all template not present on system (no image installed)
* .missing: will display not selectable template not present (no image installed)
*
* /

DEFINE ('TEMPLATE_DISABLED', '. Hided');
/ * Define custom templates:
*
* Create for exemple /opt/unetlab/html/templates/mytemplate.php and Create
/opt/unetlab/html/templates/othertemplate.php
* Then uncomment lines below
* /
$ custom_templates = Array (
'ngvtedge' => 'Cisco Viptela vEdge');
?>

##################################
.yml file ngvtedge.yml


# Copyright (c) 2016, Andrea Dainese
# Copyright (c) 2018, Alain Degreffe
# All rights reserved.
#
# Redistribution and use in source and binary forms, with or without
# modification, are permitted provided that the following conditions are met:
# * Redistributions of source code must retain the above copyright
# notice, this list of conditions and the following disclaimer.
# * Redistributions in binary form must reproduce the above copyright
# notice, this list of conditions and the following disclaimer in the
# documentation and / or other materials provided with the distribution.
# * Neither the name of the UNetLab Ltd nor the name of EVE-NG Ltd nor the
# names of its contributors may be used to endorse or promote products
# derived from this software without specific prior written permission.
#
# THIS SOFTWARE IS PROVIDED BY THE COPYRIGHT HOLDERS AND CONTRIBUTORS "AS IS" AND
# ANY EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED
# WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE ARE
# DISCLAIMED. IN NO EVENT SHALL <COPYRIGHT HOLDER> BE LIABLE FOR ANY
# DIRECT, INDIRECT, INCIDENTAL, SPECIAL, EXEMPLARY, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES
# (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS OR SERVICES;
# LOSS OF USE, DATA, OR PROFITS; OR BUSINESS INTERRUPTION) HOWEVER CAUSED AND
# ON ANY THEORY OF LIABILITY, WHETHER IN CONTRACT, STRICT LIABILITY, OR TORT
# (INCLUDING NEGLIGENCE OR OTHERWISE) ARISING IN ANY WAY OUT OF THE USE OF THIS
# SOFTWARE, EVEN IF ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE.
---
type: qemu
name: vEdge
cpulimit: 2
icon: Server_Win.png
cpu: 2
ram: 2048
ethernet: 5
eth_name:
- eth0
eth_format: ge0 / {0}
console: telnet
shutdown: 1
qemu_arch: x86_64
qemu_version: 2.12.0
qemu_nic: virtio-net-pci
qemu_options: -machine type = pc, accel = kvm -vga std -usbdevice tablet -boot order = dc
...

qemu configuration
/opt/unetlab/addons/qemu/ngvtedge-18.4.4
hda.qcow2

at the end I apply the command:

/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions

I am working with eve-ng Community version 2.0.3-95
please if anyone can help

Thank you

Uldis (UD)
Posts: 3645
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Viptela SD-WAN vEdges not starting

Post by Uldis (UD) » Fri Apr 17, 2020 12:40 pm

You are using WRONG template..
Upgrade your eve first..
It is wrong way for viptela templates..
and all viptela templates are included in new EVE versions Community either !!!

Post Reply