Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Before posting something, READ the changelog, WATCH the videos, howto and provide following:
Your install is: Bare metal, ESXi, what CPU model, RAM, HD, what EVE version you have, output of the uname -a and any other info that might help us faster.

Moderator: mike

Post Reply
pandadub_lostship
Posts: 7
Joined: Tue Oct 09, 2018 1:59 pm

Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by pandadub_lostship » Mon Nov 16, 2020 8:27 pm

Guys, I have configured some eve-ng, got some images and run all fine.


I recently setup an eve-ng in a virtualized server running Vmware ESXI 6.0, all images worked fine but Mikrotik dont.


When I open Mikrotik it constantly reboots due to boot error, I have used others Mikrotik images but all happens the same.

Any log I could look through specifically or anyone have fixed an similar issue?

Thanks
Last edited by pandadub_lostship on Mon Nov 16, 2020 9:57 pm, edited 1 time in total.

Uldis (UD)
Posts: 3626
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by Uldis (UD) » Mon Nov 16, 2020 8:57 pm

no issues at all
Just created 47.7

Maybe Intel VT-X is not enabled on your new EVE

Code: Select all

root@eve-ng:~# kvm-ok
INFO: /dev/kvm exists
KVM acceleration can be used
root@eve-ng:~# 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

pandadub_lostship
Posts: 7
Joined: Tue Oct 09, 2018 1:59 pm

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by pandadub_lostship » Mon Nov 16, 2020 9:06 pm

Hi Uldis,

Actually VT-X is enabled as shown
Screenshot from 2020-11-16 18-02-35.png
KVM output
Screenshot from 2020-11-16 18-01-58.png
I have tested some qemu imagens and all work fine, unfortunately only Mikrotik seems be the issue
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

pandadub_lostship
Posts: 7
Joined: Tue Oct 09, 2018 1:59 pm

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by pandadub_lostship » Mon Nov 16, 2020 9:17 pm

I could print Mikrotik error shown on CLI
Screenshot from 2020-11-16 18-14-22.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Uldis (UD)
Posts: 3626
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by Uldis (UD) » Tue Nov 17, 2020 11:44 am

Smply where did you get this image...
On your eve it works and will

Uldis (UD)
Posts: 3626
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by Uldis (UD) » Tue Nov 17, 2020 11:47 am

No idea what image you are using or how you prepared it
but this one made yesterday and works great
https://mega.nz/file/u4pxlCLD#VmzjF90EZ ... NClGjLqCgk

you must follow our how to mate...
we do not support images created by 3rd parties aka your "friends"
Iam pretty sure you simply did not what is said in our how to. Because this method works even on worst CPU and systems...
Sorry
https://www.eve-ng.net/index.php/docume ... ud-router/

Uldis

pandadub_lostship
Posts: 7
Joined: Tue Oct 09, 2018 1:59 pm

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by pandadub_lostship » Tue Nov 17, 2020 1:19 pm

Hi Uldis,

I got this image from own Mikrotik website, I have testes 6.46.8 and 6.47.7 CHR Version, I even got others formats than raw and coverted it.
All Mikrotik images has the same outcome, it does not boot.

I'm trying to look for any log related boot images so I can investigate it more.

I did follow how-to specified in eve-ng docs

Unfortunately it happens I want to troubleshoot it

Uldis (UD)
Posts: 3626
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Mikrotik constantly reboots - ESXI 6.0 Intel CPU with virtualization ON

Post by Uldis (UD) » Wed Nov 18, 2020 9:24 am

I donr peleve that is eve issue, because all can run it and even on older VMs
It is something related to your image preparation
visit eve pie helpdesk chat
https://www.eve-ng.net/index.php/live-helpdesk/
use gmail to join

Post Reply