No Interfaces Fresh BMS Install w/ PRO ISO

Before posting something, READ the changelog, WATCH the videos, howto and provide following:
Your install is: Bare metal, ESXi, what CPU model, RAM, HD, what EVE version you have, output of the uname -a and any other info that might help us faster.

Moderator: mike

Post Reply
kpmiller
Posts: 2
Joined: Thu Nov 19, 2020 4:48 pm

No Interfaces Fresh BMS Install w/ PRO ISO

Post by kpmiller » Thu Nov 19, 2020 5:13 pm

Hi-

New to EVE-NG and working on a fresh BMS install using the PRO ISO. P1 (Ubuntu) setup goes fine, after running apt update and apt upgrade, I run /etc/eve-setup.sh and run through the setup utility. After rebooting, I do not see eth0 in the ifconfig output, however, /etc/network/interfaces is correct. If I add the original /etc/netplan/01-netcfg.yaml file back and reboot, I see the eth0 interface in the ifconfig output and can connect to the server but I don't see the pnet interfaces. ifconfig pnet0 returns this error
root@eve-ng:~# ifconfig pnet0
pnet0: error fetching interface information: Device not found

I have read the cookbooks but still not able to resolve my issue.

Thanks,
Ken

Uldis (UD)
Posts: 3625
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: No Interfaces Fresh BMS Install w/ PRO ISO

Post by Uldis (UD) » Thu Nov 19, 2020 8:25 pm

eve is not installed

first stage it installs ubuntu
and then eve, but sometimes on slow NICs it does not happens auto..
so now:

Code: Select all

cd /etc/eve-setup.sh
./eve-setup.sh

kpmiller
Posts: 2
Joined: Thu Nov 19, 2020 4:48 pm

Re: No Interfaces Fresh BMS Install w/ PRO ISO

Post by kpmiller » Thu Nov 19, 2020 8:43 pm

Hi Uldis

Thank you for the response. Yes, I ran the eve-setup.sh.
root@eve-ng:~# ifconfig
docker0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
inet 172.17.0.1 netmask 255.255.0.0 broadcast 172.17.255.255
ether 02:42:59:df:48:07 txqueuelen 0 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.254.61 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.254.255
ether 10:7b:44:92:80:71 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 538 bytes 62788 (62.7 KB)
RX errors 0 dropped 1 overruns 0 frame 0
TX packets 352 bytes 74300 (74.3 KB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536
inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0
loop txqueuelen 1000 (Local Loopback)
RX packets 142 bytes 12765 (12.7 KB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 142 bytes 12765 (12.7 KB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

root@eve-ng:~# more /etc/network/interfaces
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
iface eth0 inet manual
auto pnet0
iface pnet0 inet static
address 192.168.254.61
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.254.1
dns-domain
dns-nameservers 8.8.8.8 8.8.4.4
bridge_ports eth0
bridge_stp off

# Cloud devices
iface eth1 inet manual
auto pnet1
iface pnet1 inet manual
bridge_ports eth1
bridge_stp off

iface eth2 inet manual
auto pnet2
iface pnet2 inet manual
bridge_ports eth2
bridge_stp off

iface eth3 inet manual
auto pnet3
iface pnet3 inet manual
bridge_ports eth3
bridge_stp off

iface eth4 inet manual
auto pnet4
iface pnet4 inet manual
bridge_ports eth4
bridge_stp off

iface eth5 inet manual
auto pnet5
iface pnet5 inet manual
bridge_ports eth5
bridge_stp off

iface eth6 inet manual
auto pnet6
iface pnet6 inet manual
bridge_ports eth6
bridge_stp off

iface eth7 inet manual
auto pnet7
iface pnet7 inet manual
bridge_ports eth7
bridge_stp off

iface eth8 inet manual
auto pnet8
iface pnet8 inet manual
bridge_ports eth8
bridge_stp off

iface eth9 inet manual
auto pnet9
iface pnet9 inet manual
bridge_ports eth9
bridge_stp off

# nat device
auto nat0
iface nat0 inet static
bridge_ports none
bridge_stp off
address 172.29.129.254
netmask 255.255.255.0
up service udhcpd restart
root@eve-ng:~#

root@eve-ng:~# ifconfig pnet0
pnet0: error fetching interface information: Device not found

Thanks,
Ken

Post Reply