I try to ping a R2 router e0/1 using a R1 router

Moderator: mike

Post Reply
mohamed.rafeek
Posts: 1
Joined: Thu Sep 29, 2022 5:09 pm

I try to ping a R2 router e0/1 using a R1 router

Post by mohamed.rafeek » Thu Sep 29, 2022 5:22 pm

Hi Friends,

I have configured the two cisco router R0 and R1. I try to ping 8.8.8.8 source e0/1 using router1. It's not pinging. Anyone please help me to solve a problem

I am till facing problem that r1 e0/1 i cannot able to ping 8.8.8.8

My Router 0 configuration
#en
#conf terminal
#interface ethernet 0/0
#ip address 192.168.168.211 255.255.255.0
#no shutdown
#exit
#interface ethernet 0/1
#ip address 10.10.10.100 255.255.255.0
#no shutdown
#exit
#ip route 30.10.10.0 255.255.255.0 10.10.10.101
#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.168.168
#exit

My Router 1 configuration
#en
#conf terminal
#interface ethernet 0/0
#ip address 10.10.10.101 255.255.255.0
#no shutdown
#exit
#interface ethernet 0/1
#ip address 30.10.10.100 255.255.255.0
#no shutdown
#exit
#ip route 192.168.168.0 255.255.255.0 10.10.10.100
#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.10.100
#exit
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by mohamed.rafeek on Sat Nov 12, 2022 5:39 pm, edited 3 times in total.

Uldis (UD)
Posts: 4654
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: I try to ping a R2 router e0/1 using a R1 router

Post by Uldis (UD) » Fri Sep 30, 2022 7:58 am

You simply did not configure routing on your routers.
I had explained it to you in the EVE chat.

Post Reply