Viptela 20.1 won't boot

Before posting something, READ the changelog, WATCH the videos, howto and provide following:
Your install is: Bare metal, ESXi, what CPU model, RAM, HD, what EVE version you have, output of the uname -a and any other info that might help us faster.

Moderator: mike

Post Reply
imprise
Posts: 15
Joined: Tue Dec 10, 2019 3:48 pm

Viptela 20.1 won't boot

Post by imprise » Mon May 18, 2020 3:13 pm

Hi all;

Consider the following error message while booting Viptela 21.1 on the latest version on EVE Community:

Searching for Root Device for the system ...
Setting 36 x 2MB Hugepages
Checking signature for /boot/20.1.1/vmlinuz
Kernel integrity check successful
Checking signature for /boot/20.1.1/rootfs.img
Unable to continue system boot. Rootfs signature verification failed.

After the above error message, the device reboots automatically and then the same problem occurs.

Any ideas?

Thanks
Last edited by imprise on Thu May 21, 2020 7:09 am, edited 1 time in total.

Uldis (UD)
Posts: 3500
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Viptela 21.1 won't boot

Post by Uldis (UD) » Tue May 19, 2020 7:12 am

you did not follow how to load vMnage in the eve. It require second data hdd to be created.
https://www.eve-ng.net/index.php/docume ... mages-set/

imprise
Posts: 15
Joined: Tue Dec 10, 2019 3:48 pm

Re: Viptela 21.1 won't boot

Post by imprise » Wed May 20, 2020 11:41 am

Thanks for your reply;

I changed the image with another image. Now the new image is 19.3 and I have checked its MD5 checksum with Cisco download and everything is OK! But, now the following error message appears:
1.png
This is the content of the image direction:
2.png
any ideas?

Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Uldis (UD)
Posts: 3500
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Viptela 21.1 won't boot

Post by Uldis (UD) » Wed May 20, 2020 3:20 pm

First, I guess you mess something, no such release 21.1
20.1 is latest
And newer viptelas using virtio HDD not hd

but I tested with hda, hdb, works as well
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

imprise
Posts: 15
Joined: Tue Dec 10, 2019 3:48 pm

Re: Viptela 20.1 won't boot

Post by imprise » Mon May 25, 2020 7:14 am

Thanks for your reply;

The problem was not related to EVE. I tested several images and only one of them booted as normal.

Thanks for your time...

Post Reply