Can't login Web GUI after restart

Moderator: mike

Post Reply
nbctcp
Posts: 36
Joined: Tue Apr 04, 2017 7:36 am

Can't login Web GUI after restart

Post by nbctcp » Sat May 20, 2017 7:01 pm

SW INFO:
-ESXi 6.5
-EVE-NG version: 2.0.3-60
-QEMU version: 2.4.0

PROBLEM:
1. every time I restart the server, sometime I can't login Web GUI anymore even though login and password are correct
How I temporary fixed that is by
# rm -f /opt/ovf/.configured
reconfigure network again
then I can login
But the problem is all node configs are gone
Windows node that previously has apps installed will be back to default. All static ip become dhcp


STEPS TAKEN
# apt-get update
# apt-get upgrade

?
1. How to permanently fix that
2. Do I need to export my lab to save the config

tq

ramindia
Posts: 409
Joined: Sun Mar 19, 2017 10:27 pm

Re: Can't login Web GUI after restart

Post by ramindia » Tue May 23, 2017 7:44 pm

nbctcp wrote:
Sat May 20, 2017 7:01 pm
SW INFO:
-ESXi 6.5
-EVE-NG version: 2.0.3-60
-QEMU version: 2.4.0

PROBLEM:
1. every time I restart the server, sometime I can't login Web GUI anymore even though login and password are correct
How I temporary fixed that is by
# rm -f /opt/ovf/.configured
reconfigure network again
then I can login
But the problem is all node configs are gone
Windows node that previously has apps installed will be back to default. All static ip become dhcp


STEPS TAKEN
# apt-get update
# apt-get upgrade

?
1. How to permanently fix that
2. Do I need to export my lab to save the config

tq
1.
I have observed this problem when the EVE-NG stopped abnormally,

try to restart apache server with the below command and try.

/etc/init.d/apache2 restart

try http://eve-ng-ip/

2. Depends what you want to do, it is always recommend to save config, so you will not waste time again doing the same job.

R!

Post Reply