can't lanuch / conncet QEMU nodes

Before posting something, READ the changelog, WATCH the videos, howto and provide following:
Your install is: Bare metal, ESXi, what CPU model, RAM, HD, what EVE version you have, output of the uname -a and any other info that might help us faster.

Moderator: mike

Post Reply
kdoumal
Posts: 2
Joined: Mon Jul 10, 2017 8:11 pm

can't lanuch / conncet QEMU nodes

Post by kdoumal » Tue Jul 11, 2017 9:06 am

Dear Experts,

I have a problem to start all nodes that use QEMU (vMX, vSRX, XRv, ASA)

-I installed a clean EVE-NG (via .ova file on site the eve-ng )
- I copied all nodes from my old laptop using winscp

I tried to launch the nodes, all nodes started but win i Telent using putty or secureCRT it s connected without showing any thing

My setup

windows 10
HP ZBook 15 Base Model Mobile Workstation
CPU i7-4900MQ 2.80 GHZ
RAM 32GHZ

BR
Kdoumal

ramindia
Posts: 409
Joined: Sun Mar 19, 2017 10:27 pm

Re: can't lanuch / conncet QEMU nodes

Post by ramindia » Tue Jul 11, 2017 8:31 pm

kdoumal wrote:
Tue Jul 11, 2017 9:06 am
Dear Experts,

I have a problem to start all nodes that use QEMU (vMX, vSRX, XRv, ASA)

-I installed a clean EVE-NG (via .ova file on site the eve-ng )
- I copied all nodes from my old laptop using winscp

I tried to launch the nodes, all nodes started but win i Telent using putty or secureCRT it s connected without showing any thing

My setup

windows 10
HP ZBook 15 Base Model Mobile Workstation
CPU i7-4900MQ 2.80 GHZ
RAM 32GHZ

BR
Kdoumal
check any windows 10 FW or Antivirus, if so disable and try.

R!

zufardhiyaulhaq
Posts: 7
Joined: Sun Jul 16, 2017 7:56 am

Re: can't lanuch / conncet QEMU nodes

Post by zufardhiyaulhaq » Sun Jul 16, 2017 8:04 am

Are you installing in virtualbox? you cant run the qemu in virtualbox because virtualbox dont support nested virtualization
the solution is you must run in VMware, go to virtual machine setting (in VMware) > check the "virtualize Intel VT-X ......."

for more information : https://www.youtube.com/watch?v=SPkqsUpO79w

kdoumal
Posts: 2
Joined: Mon Jul 10, 2017 8:11 pm

Re: can't lanuch / conncet QEMU nodes

Post by kdoumal » Mon Jul 17, 2017 3:17 pm

Dears,
Thanks for your answers,

it was AVAST who create a lot of troubles for me !!!
Even I disabled it without success.

After uninstalling AVAST the problem solved.

thanks again :)

Br
Kdoumal

Uldis (UD)
Posts: 3296
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: can't lanuch / conncet QEMU nodes

Post by Uldis (UD) » Mon Jul 17, 2017 11:56 pm

You shouldnot uninstall AVAST, just disable this option.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply