Problem with ping between nodes

Moderator: mike

Post Reply
node
Posts: 4
Joined: Thu Mar 26, 2020 12:15 am

Problem with ping between nodes

Post by node » Thu Mar 26, 2020 12:45 am

Hello,

I'm new member of Eve-ng community, recently i installed the eve-ng Community image on my PC using vmware workstation, everything went well with install and images, but after i started doing my first lab i'm struggled in ping between nodes, i removed all the firewalls on my pc and vm, tried in different ios image still can't ping between 2 nodes, i tried to sniff the traffic with wireshark there is no ICMP traffic between two simple config in nodes.

I tried in Cisco IOL L2/L3 images different versions.

If somebody had the same problem, i would be happy to hear from you.


Thanks.

Uldis (UD)
Posts: 3108
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Problem with ping between nodes

Post by Uldis (UD) » Thu Mar 26, 2020 10:06 am

check your eve root cli
ifconfig

do you see nat0 adapter in there?

node
Posts: 4
Joined: Thu Mar 26, 2020 12:15 am

Re: Problem with ping between nodes

Post by node » Thu Mar 26, 2020 10:27 am

Hi Uldis,

Yes i can see the Nat0 adapater, do i need to disable it.

node
Posts: 4
Joined: Thu Mar 26, 2020 12:15 am

Re: Problem with ping between nodes

Post by node » Thu Mar 26, 2020 11:49 am

I tried to shutdown the interface nat0, as you can see the same result.

There is an arp but i can't ping the node.


Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface
Internet 10.10.10.10 77 aabb.cc00.6000 ARPA Ethernet0/0
Internet 10.10.10.20 - aabb.cc00.7000 ARPA Ethernet0/0
Router#ping 10.10.10.10
Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 10.10.10.10, timeout is 2 seconds:
.....
Success rate is 0 percent (0/5)
Router#

Uldis (UD)
Posts: 3108
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Problem with ping between nodes

Post by Uldis (UD) » Thu Mar 26, 2020 4:29 pm

if you have ve community, interface nat MUST not be there !!!!

reinstall proper eve community and all will work

https://www.eve-ng.net/index.php/community/

node
Posts: 4
Joined: Thu Mar 26, 2020 12:15 am

Re: Problem with ping between nodes

Post by node » Thu Mar 26, 2020 11:48 pm

Hi,

After i reinstalled from the beginning i don't have that issue, thank you very much for your advice.

kusluer33
Posts: 2
Joined: Sun Mar 29, 2020 11:07 am

Re: Problem with ping between nodes

Post by kusluer33 » Sun Mar 29, 2020 11:45 am

reinstallation is the best solution when we could not find the mistake :D

Post Reply